Đóng
banner

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh - Đà Nẵng năm 2 012 có lời giải chi tiết

528 64 Tải xuống

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh - Đà Nẵng năm 2012 có lời giải chi tiết 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO TÂY NINH

 

KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2011-2012

Môn thi: TIẾNG ANH

Ngày thi: 01.07.2011

Thời gian: 60 phút

 

  1. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others (0.6m)
  1. A. pollution                 B. suggestion              C. edition                    D. limitation
  2. A. champagne             B. church                     C. watch                      D. change
  3. .A. coughed                 B. looked                     C. stopped                   D. celebrated
  1. Choose the best answer (2.4ms)
  1. What ……………..you do if you won a lottery ticket?

     A. will                          B. would                     C. did                          D. do

  1. My daughter is very ……………..in picture books.

A. interest                    B. interesting               C. interested                D. interests

  1. The……………..in Kobe in 1995 caused severe damage.

A. typhoon                  B. volcano                   C. snowstorm              D. earthquake

  1. We should use paper as …………….. as we can.

       A. economy                B. economic                C. economical              D. economically

  1. Na is very tired. ……………..,she has to finish her homework before she goes to bed.

A. But                         B. So                           C. However                 D. Therefore               

  1. “I think I lost my new pen. I’ve……………..it everywhere and I can’t find it anywhere.”

A. looked for               B. taken care of           C. put on                     D. turned off

  1. You should have a(an) ……………..check your motorbike regularly.

A. plumber                  B. carpenter                 C. mechanic                 D. electrician

  1. They arrived……………..London on time.

A. at                            B. in                            C. to                            D. from

  1. John asked me……………..that film the night.

A. that I swa               B. had I seen               C. if I had seen            D. if had I seen

  1. –“ What will we do today?”

      _” Let’s go for a walk,. ……………..?”

      A. do you                    B. shall we                  C. do we                      D. don’t you

  1. _ “ Do you want to wait?”

     _ “Two weeks……………..too long for me to wait.”

      A. is                            B. are                           C. were                        D. was

  1. _ “Would you like milk or sugar?”

           _ “……………..”

             A. No sugar, please                            B. No, just a black coffee, please

             C. Why not milk for me?                   D. yes, a lot of milk.

 

  1. Each sentence below contains a mistake. Write the mistake and correct it.(1m)
  1. This cooker, which my sister bought it yesterday, is very expensive.
  2. I haven’t finished to decorate the Christmas tree yet.
  3. The gas from the chemical factory is extreme harmful to our health.
  4. My son didn’t worn that uniform since last year.
  1. Complete the text with these words(1m)

lost                viruses               hackers              crashed                 bug

Everybody seems to be having problem with computers these days. Governments and big companies are worried about (1)…………..who find their way into their systems and read confidential information. They are even more worried about (2)…………..which can destroy all their programs.

It’s not much better for ordinary people either- I bought a program myself last month and I suppose it must have had a (3)…………..of some kind. My computer suddenly (4)…………..and I (5)…………..two hours’ work.

 

  1. Read the passage carefully, then answer the following questions(2ms)

The ancient town of Hoi an lies on the Thu Bon river, 30 km south of Da Nang. It was formerly a major trading center in Southeast Asia between the 16th and 17th centuries. Hoi An is famous for its old temples, pagodas, small tile-roofed houses and narrow streets. All the houses were made of wood and their pillar were carved with ornamental design.

      All visitors to Hoi An are commended a visit to the Assembly Hall of Cantonese Chinese Congregation. This house was built in 1855 and still keeps many precious objects that belonged to the Chinese community of Hoi an. Another attractive address to tourists is Tan Ky House, which was conducted nearly two centuries ago as house of a Vietnamese merchant. The house now looks almost exactly as it did in the early 19th century.

       In recent years, Hoi An has become a popular tourists destination in Viet Nam. In 1999, it was certified by UNESCO as a World Cultural Heritage Site.

   Questions

  1. Where is the ancient town of Hoi An situated?
  2. What are the old houses in Hoi An like?
  3. How old is the Assembly Hall of Cantonese Chinese Congregation?
  4. Was Hoi An declared by UNESCO as a World Cultural Heritage Site twenty years ago?

 

  1. Rewrite the sentence without changing its meaning(3ms)
  1. The boy looks thin but he is very strong.

      Although...................................................................................................................

  1. No one can solve the problem.

      This problem.............................................................................................................

  1. May I borrow your pen?

      Would you mind.......................................................................................................

  1. I fell asleep because the film was very boring.

      The film was so........................................................................................................

  1. Henry regretted buying the second-hand car.

             Henry wished............................................................................................................

  1. She didn’t go to school yesterday because her mother was sick.

      Because of................................................................................................................

 

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO          KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LƠP 10 THPT Năm học 2011- 2012

            QUẢNG NGÃI                                                Môn thi: Tiếng Anh (THPT)          

                                                                                                   Thời gian làm bài: 60 phút

ĐỀ CHÍNH THỨC                                                                 (Đề thi gồm 2 trang, có 7 phần)

 

I/Choose the word which has the underlined past is pronounced differently from the other (1pt)

1/ A. nice                                    B. drive                                   C. live                                      D. advice

2/ A. planted                               B. worked                               C. wanted                                D. needed

3/ A. take                                    B. car                                       C. late                                      D. make

4/ A. beach                                 B. clean                                   C. instead                                D. leave

5/ A. hello                                  B. hour                                    C. him                                     D. house

II/Choose the best word or phrase( A,B,Cor D)to complete each sentences(3pts)

6/ It is………………to watch the cartoon films.

A. Uninteresting                        B. interested                            C. interestingly                        D. interesting

7/Mary was really……………..by the beauty of Ha noi.

A. impress                                  B. impression                          C. impressive                          D. impressed

8/They suggest………………off all the lights before leaving the room.

A. turn                                        B. turning                                C. to turn                                 D. turned

9/She lives with her parents………………Ho Chi Minh city.

A. in                                           B. on                                       C. at                                        D. for

10/Nam……………goes fishing with his uncle when he lived in the countryside.                

A. Was used to                           B. is used to                            C. got used to                          D. used to

11/ He failed the final exam……………his laziness.

A. because of                             B. because                               C. so                                        D. if

12/ I wish I……………a bird to fly from place to place.        

A. can be                                    B. were                                    C. would                                 D. can

13/ Hoa will ……………her younger brother when her parents are away from home.

A. look after                               B. look at                                 C. look for                               D. look up      

14. They decided………….that house last week.

A. buy                                        B. bought                                C. buying                                D. to buy

15/ She would come to visit you if she ……………your new address.

A. have                                       B. had                                      C. has                                      D. having

16/ He is good at English,………………?

A. is he                                       B. isn’t he                                C. wasn’t he                            D. doesn’t he

17/  The man ………………. Is standing over there is our new English teacher.

A. whose                                    B. whom                                 C. which                                  D. who

18/ She worked hard ,…………………. she passed the exam easily.

A. so                                          B. because                               C. if                                         D. although

19./ Mr.Quang arrived home…………….10 pm last night.

A. on                                          B. in                                        C. at                                         D. for

20/ Earthquakes, volcanoes, hurricanes, and floods are all…………………..

A. natural resources                   B. natural materials     C. natural disasters                 D. natural causes

III/choose the underlined word or phrase in each sentence that need correcting(1 pt)

21/Are you interested about learning English?

      A                B            C        D

22/ They are  looking forward to see her again

                 A                              B  C   D

23/ Mr. Nam said that he would visit Singapore next year

                       A           B        C                                D

24/ The car was such expensive that he couldn’t buy it.

                       A    B       C                                           D

25/ The  children are playing happy in the yard now.

        A                        B             C     D

IV/ Supply the correct form of the words in brackets (1pt)  

26/ According to Sandra, the Internet is a wonderful …………….. of modern life. (INVENT)

27/ The air in big cities is ……………. (POLLUTE).

28/ Mr. Thanh is a ………………. driver. He never causes the accident. (CARE)

29/ ……………….., in Viet Nam men used to wear ao dai. (TRADITIONAL)

30/ This band consists of seven singers and two …………… (MUSIC)

V/ Put the verbs in the brackets into the correct tense forms (1pt)

31/ He (listen) to the radio now.

32/ Nga’s mother (go) to work by bus every day.

33/ We (learn) English since 2004.

34/ They enjoy (take) part in many social activities.

35/ We (visit) our grandparents in the country two days ago.

VI/ Read the passage, then answer the followwing questions (2pts)

Tet holiday is celebrated on the first day of the Lunar New Year in Viet Nam. Some weeks before the New Year, the Vietnamese clean their houses and paint the walls. New clothes are bought for the occasion. One or two days before the festival, people make Banh Chung, which is the traditional cake, and kinds of jam.  On the new Year’s Eve, the whole family get together for a reunion dinner. Every member of the family should be present during the dinner in which many different kinds of dishes are served. On the New Year morning, the young member of the family pay their respects to the elders. And the children receive lucky money wrapped in red tiny envelops. Then people go to visit their neighbors, friends and relatives.

36/ When is Tet holiday celebrated in Viet Nam?

37/ Do they make Banh chung on or two days before the festival?

38/ What do they do on the New Year’s Eve?

39/ Who receives lucky money?

40/ Do they visit their neighbors, friends and relatives on the New Year morning?

VII/ Rewrite the sentences without changing their meaning (1pt)

41/ It takes Nam two hours to do his homework every day.àNam spends…………………………

42/ I’m sorry I can’t swim.àI wish…………………………………………………………………

43/ In spite of the bad weather, he went on a picnic.à Although the weather……………………

44/ He has collected these stamps for two years.à These stamps……………………………………

45/ “I am a student.” said Nam. à Nam said………………………………………………………….

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO          KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LƠP 10 THPTNăm học 2010- 2011

            QUẢNG NGÃI                                                Môn thi: Tiếng Anh (THPT)          

                                                                                                   Thời gian làm bài: 60 phút

ĐỀ CHÍNH THỨC                                                                 (Đề thi gồm 2 trang, có 7 phần)

 

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently from the other (1pt)

1. A. question                             B. pollution                             C. nation                                  D. information

2. A. carried                               B. looked                                 C. managed                             D. opened

3. A. energy                               B. terrify                                  C. destroy                                D. second

4. A. sight                                  B. considerate                         C. divide                                 D. tidal

5. A. control                               B. pagoda                                C. remote                                 D. move

II. Choose the best word or phrase( A,B,Cor D)to complete each of the following sentences(2pts)

6. They suggested ……………. more trees in the school yard.

A. plant                          B. planted                                            C. to plant                                D. planting

7. Her son felt sleepy ……………... he went to bed.

A. however                                B. so                                        C. although                              D. because of

8. They …………. her since she left school.

A. haven’t seen                          B. aren’t seen                          C. doesn’t seen                        D. don’t seen

9. She used to …………… soccer in the afternoon two years ago

A. played                                    B. playing                                C. play                                     D. plays

10.I wish my home ………….. in the village.              

A. was                                        B. were                                    C. is                                         D. will be

11. ……………Mrs Thoa was tired, she helped her children with their homework.

A. If                                           B. And                                    C. Or                                       D. Although

12. They arrived in Ho Chi Minh city ……….. Monday morning.     

A. in                                           B. on                                       C. at                                         D. to

13. I thanked the man ……………..helped me move the fridge.

A. whom                                    B. who                                    C. whose                                 D. which        

14. You don’t like this film, …………..?

A. do you                                   B. don’t you                            C. are you                               D. doesn’t you

15. If I were you, I ………… ask the doctor for advice.

A. can                                         B. will                                     C. must                                    D. would

III. Supply the correct form of the words in brackets to complete the following sentences (1pt)  

16. The film is so ………… that I have seen it twice. (INTEREST)

17. Air ………….. is one of the problems that people have to deal with. (POLLUTE)

18. My teacher teaches ………… sciences. (NATURE)

19. The gas from the chemical factory was ……….. (HARM)

20. She got the ………………. from the library. (INFORM)

IV. Choose the underlined word or phrase in each sentence that need correcting(1 pt)

21. I enjoy to collect stamps in my free time

            A            B                 C                  D

22. Her teacher encouraged her taking part in the competition

       A                         B                C                             D

 

23. If I knew her address, I will write to her

      A       B                                   C     D

24. The man asked us not play near the lake

               A        B           C                 D

25. The  exercises were such difficult that I couldn’t do them

                  A                     B                 C                             D

V. Put the verbs in the brackets into the correct tense forms (1pt)

26. I think  we should (give) ……… poor children books, notebooks and school things.

27. I (not / meet) ………………… Nam since he left school.

28. Nga (take) …………. many trips to Ho Chi Minh City since 2005

29. If Trang had an alarm clock, she (arrive) ………… to school on time.

30. What will you do if you (decide) ……………… to take a space trip?

 

VI. Read the passage, then answer the following questions (2pts)

Clothes can tell a lot about person. Some people like very colorful clothes because they want everyone to look at them and they want to be the center of things. Other like to wear nice clothes, but their clothes are not colorful or fancy. They do not like people to look at them. Clothes today are very different from the clothes of the 1800s. One difference is the way they look. For example, in the 1800s, all women wore dress. The dresses all had long skirts. But today, women do not wear dresses with long skirts. Sometimes they wear short skirts. Sometimes they wear pants. Another difference between 1800s and today is the cloth. In the 1800s, clothes were made only from natural kinds of cloth. They were made from cotton, wool, silk. But today, there are many kinds of man- made cloth. A lot of clothes are now made from nylon, rayon or polyester.

31. Why  do some people like very colorfull clothes?

32. What kind of clothes do other people like to wear?

33. Were the clothes of the 1800s the same as today?

34. What do sometimes women wear today?

35. Are there many kinds of man- made cloth now?

VII. Complete the second sentences so that it has a similar meaning to the first one (2pt)

36. He didn’t go to the party because he was busy.

      He was busy, ………………………………………………….

37. It’s a pity. We can’t speak English well.

      We wish………………………………………………………..

38. “Do you like classical music?” She asked me

      She asked me ………………………………………………….

39. The man is my new boss. He is talking to the lady over there.

      The man ……………………………………………………….

40. “Why don’t you buy them this picture as a wedding present. Tom?”

      Jane suggested ………………………………………………………

 

……….. THE END ……….

Họ và tên thí sinh:………………………………………………. Số báo danh:……………………………

Giám thị 1: …………………………………………….Giám thị 2: …………………………………………

 

 

UBND tỈnh BẮc Ninh

Đề chính thức

SỞ giáo dỤc - đào tẠo

KỲ thi  tuyỂn sinh vào lỚp 10 thpt

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 60 phút (Không kể giao đề)

 

 

 (1-3) Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)
1. A. plain                   B. paint                       C. repair                      D. main
2. A. soon                    B. mood                      C.  blood                     D. moon
3. A. tea                      B. beat                         C. great                       D. sea
(4-22) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence (3.8 pts)
4. The examination will be held ________ June, 2007.
A. in                            B. on                           C. at                            D. to
5. ___________ the first and second nights of Passover, Jewish families often enjoy the Seder.
A. In                            B. On              C. Over                       D. At
6. Wearing uniforms help poor students feel equal _________ others.
A. up                           B. on                           C. off               D. to
7. The boy was greatly proud _______ his success at school.
A. on               B. of                                        C. at                            D. in
8. Cong Vinh seems to be well-qualified _________ the latest position.
A. in                            B. by                           C. for               D. of
9. He read his article on the website last night, ________?
A. doesn’t he   B. didn’t he                 C. did he                     D. hasn’t he
10. Are all the students used ___________ their summer vacation in the countryside?
A. to spend                  B. spend                      C. to spending             D. spending
11. Passover ________ in Israel and by all Jewish people.
A. is hold                    B. is celebrating          C. celebrates   D. is celebrated
12. When will Mr. Ba retire? He began ________ for the company thirty years ago.
A. to be worked          B.  working                 C. will work    D. to work
13. If Ba were rich, he ________ around the world.
A. should travel          B. traveled                  C. could travel            D. must travel
14. They are still playing on the field ___________ it is raining heavily.
A. though                    B. because                   C. but              D. despite
15. Study harder _________________.
A. if you will pass the exam               B. and you will pass the exam
C. unless you pass the exam               D. or you will pass the exam
16. The girl wishes she ____________ in Nha Trang for the festival next week.
A. will stay                 B. could stay   C. is staying                D. can stay
17. On the way to school, Long often stops _________ a newspaper.
A. to buy                     B. buy                         C. buying                    D. bought
18. The cooker ________ is displayed at Nguyen Kim Supermarket looks modern.
A. why                        B. who                                    C. which                      D. whose
19. _ “Let’s go to Vung Tau on the weekend._ “_____________
A. That’s a fine day B. That’s a good trip      C. Yes, please D. Yes, let’s
20. _ “Thank you very much_ “______________
A. Are you worried?   B. You’re welcome     C. Not all        D. Nothing
21. For most households, lighting ____________ for 10 percent to 15 percent of the electricity bill.
A. asks                                    B. applies                    C. accounts                 D. prepares
22. Ho Chi Minh City will ___________ temperatures between 25oC and 30oC tomorrow.
A. experience              B. arrive                      C. achieve                   D. occur
(23-30) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage (1.6 pts)
        Mr. Brown and some (23) __________________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Browns instructions, they are divided (24) ____________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (25) _________ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (26) __________ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (27) _________. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (28) __________ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (29) _________ are eager to work hard so as to refresh this (30) ________ area.


23. A. voluntary                      B. volunteers               C. volunteering           D. volunteer
24. A. in                                  B. to                            C. into                         D. onto
25. A. or                                  B. and                          C. because                   D. though
26. A. selected                        B. chosen                    C. collected                 D. elected
27. A. dump                            B. yard                        C. area                         D. place
28. A. happened                      B. provided                 C. achieved                 D. shown
29. A. Them all                       B. They all                  C. All them                 D. All they
30. A. spoiling                        B. spoil                        C. spoiled                    D. spoils
(31-34) Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting (0.8 pt)
31. You’re tired as you got up too late to watch TV last night.
           A             B              C                     D
32. The Internet is a very fast and convenient way for us to get a lot of information.

                                A                               B                C                              D
33. People is such an inexpensive means of transport that people take them very often.   

                            A                                        B                C                               D
34. She has been playing as a professional tennis player from 1990s.
                    A                   B                    C                               D
(35-38) Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
35.
The Internet has helped students study more ________________.

A. effects                                B. effective                              C. effectively                          D. effect
36. It is __________ that our environment is more and more polluted.  

A. disappoint                          B. disappointed                       C. disappointive                      D.disappointing

37. We are trying to have a(n) ______________ world.

A. unpolluted                          B. polluted                              C. pollution                             D. unpollution
38. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______________ to better my knowledge.

A. courage                              B.encouragement                    C.couraged                              D.couraging

(39-42) Read the dialogue and then decide whether the statements that follow are True or False (0.8 pt)
Mrs. Lan: What’s the matter, Mrs. Linh?
Mrs. Linh: I’ve just received my latest electricity bill. It’s so enormous.
Mrs. Lan: Let me see. It’s 350,000 VND. What an enormous bill it is!
Mrs. Linh: I paid 200,000 VND last month. I don’t know why it’s higher this month.
Mrs. Lan: Which counter is installed in your house?
Mrs. Linh: The usual mechanical counter was replaced with an electronic counter at the beginning of this month. It is said to run more exactly and be more convenient for the power officials to record monthly electricity numbers.
Mrs. Lan: I don’t know what happens. The usual mechanical counter is still used in my house. Why don’t you complain to the Power Department of Ho Chi Minh City about it?
Mrs. Linh: Thanks for your advice. I am writing a complaint letter right now.
39. The bill Mr. Linh received last month was lower than the latest one.

 ( A. True                    B.  False)
40. Mrs. Linh has spent 550,000VND on electricity in the last two months.

( A. True                     B. False)
41. Mrs. Lan insisted that the electrical counter is wrong.

     ( A. True                B. False)
42. Electricity numbers are recorded every month.              

     ( A. True                B. False)
(43-46) Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them (1.6 pts)
43. Ba said, Why don’t we stop eating chicken to avoid being infected with bird flu?

Ba suggested that chicken shouldn’t .......................being infected with bird flu

A.. to avoid                                   B. to be avoided    C. be avoided              D.  avoid
44. The last time she went out with him  9 months ago.

She ................out with him for 9 months ago.

A.. went                                        B. hasn’t gone                   C. has gone                 D.  haven’t gone
45. There was too much snow for us to go out.

There was ............snow ……..we can’t go out.

A.. so/that                                     B. such/that                       C. such a/that  D.  so much/that  
46. Miss Huong Tram is the best student in this class.

Nobody learns ............

A.. so well as she         B. better than she                   C. the best as she        D.  as good as she

(47-50)  Read the text carefully, then choose the most suitable answers.(0.8 pt)

     It is estimated that about 200 million people who use the Internet computer network around the world. The Internet allows people to work at home instead of traveling to work. The Internet allows businesses to communicate with customers and workers in any part of the world  for the cost of  a local telephone call. E.mail allows users to send documents, pictures and other data from one part of the world to another in at least 5 minutes. People can use the Internet to do shopping. This save a lot of time. It is possible to use the Internet for education – students may connect with their teachers from home to send or receive e.mail or talk their problems through “on-line” rather than attend a class.

47. The Internet allows people .................................................

A. to stay at home and rest    B. not to work  C. to travel to work     D. to work at home

48. To a business, the Internet is .................to communicate with customers.

A. a cheap way           B. a very expensive way  C. an inconvenient way     D. a difficult way

49. E.mail can be used to send .................................................

A. documents  B. information             C. data                         D. all are correct

50. To use the Internet for education is .............................

A. impossible  B. possible                              C. inconvenient                       D. difficult

 

B. ĐÁP ÁN 123
1. C                             2. C                             3. C                             4. A                             5. B
6. D                             7. B                             8. C                             9. B                            10. C
11. D                           12. B                           13. C                           14. A                           15. B

16. B                           17. C                           18. C                           19. D                           20. B

21. A                           22. C                           23. D                           24. C                           25. B

26. C                           27. A                           28. B                           29. B                           30. C

31. C                           32. D                           33. D                           34. D                           35. C

36. D                           37. B                           38. A                           39. A                           40. A

41. B                           42.A                            43.C                            44.B                            45.B

            46.B                            47. D                           48. A                           49.D                            50.B

 

 

 

SỞ GIÁO DỤC &ĐÀO TẠO          KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG

               ĐÀ NẴNG                                                      NĂM HỌC 2009-2010

                                                     Khoá ngày 23 tháng 06 năm 2009

     ĐỀ CHÍNH THỨC                                                 Môn thi : ANH VĂN

                                           Thời gian: 60 phút (không tính thời gian giao đề)

 

I. Circle the best word or phrase to complete the following sentences or do as directed. (3 pts)

    1. My brothers often play football……….Sunday afternoon.

A. at                      B. for               C. on               D. in

    1. John is proud………his father and loves him so much.

A. about                B. for               C. in                D. of

    1. It’s raining………I can’t go to the beach.

A. because             B. but              C. so                D. or

    1. You like watching sports, ……….?

A. do you              B. don’t you    C. are you       D. aren’t you

    1. Could you……..the radio, please? It’s very noisy.

A. turn off             B. go on          C. look after    D. look for

    1. She suggested…………to the mountains for the weedkend.

A. go                     B. to go                       C. going          D. went

    1. Jeans………all over the world.

A. are sold             B. is sold         C. sell              D. sold

    1. Liz wants to …………a lot of photos to show the trip to her parents.

A. make                 B. take             C. reach           D. spend

    1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

A. fine                   B. high            C. rice              D. fit

    1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

A. wanted              B. designed     C. located        D. divided

    1. Choose the incorrect part indicated by A, B, C, D in the following sentence.

This room are too dark for me to see anything.

                  A         B         C                D

    1. “That’s an excellent drawing, Hoa.”  - “……………………….”

A. Well done         B. I’m sorry    C. That’s very kind of you to say so.

                                                      D. That’s a good idea.

  1. Supply the correct form of the words in brackets to complete  the sentences. (1 pt)
    1. He had a…………..time on his space trip.                 (wonder)
    2. English is fun, so we are………….in learning it.                  (interest)
    3. The Tet holiday is the most important.........for Vietnamese people. (celebrate).
    4. The teacher advised us to do the test…………..                    (careful)
  2. Put the verbs in brackets into the correct form. (1 pt).
    1. He………..walking every day to be healthy.              (go)
    2. Please don’t make any noise. The baby…………..in the room now. (sleep)
    3. My parents want to see you. They………..you for a long time.        (not see)
    4. Were you watching TV when I………..you last night?                     (phone)
  3. Read the passage and answer the questions. (2pts)

The Internet (Posted by Sandra Morgan)

            In my opinion, the Internet is a very fast and convenient way for me to get information. I can also communicate with my friends and relatives by means of e-mail or chatting. However, I don’t use the Internet very often because I don’t have much time. For me, the Internet is a wonderful invention of modern life. It makes our world a small village.

  1. What does Sandra use the Internet for?

…………………………………………………………………………………………………………

  1. How can she communicate  with her friends and relatives?

…………………………………………………………………………………………………………

  1. Why doesn’t she use the Internet very often?

…………………………………………………………………………………………………………

  1. Why does she think that the Internet is a wonderful invention of modern life? ………………………………………………………………………………………………………
  1. Fill in the numbered blank in the passage with ONE suitable word from the box. (1pt)

last      with    to         save     for       cost

 

 

Saving energy

For most North American households, lighting accounts (1)……………….10 percent to 15 percent of the electricity bill. However, this amount can be reduced by replacing an ordinary 100-watt light bulb (2)………………….an energy-saving bulb. These bulbs use a quarter of the electricity of standard bulbs and (3)…………………eight times longer. Therefore consumers can (4)…………………about US$7 to US$21 per bulb.

  1. Write a new sentence as similar as possible in meaning to the original sentence, using the words given or combine the sentences as directed. (2pts)
  1. Ha Noi will be partially cloudy tomorrow. Ha Noi is the capital of Viet Nam. (Use Relative Clause)

………………………………………………………………………………………………………

  1. My father doesn’t know Janette’s address.

I wish my father ……………………………………………………………………............………

  1. My pen pal said, “I will visit you tomorrow.”

My pen pal told me that ………………………………………………………………………...….

  1. Trung doesn’t get good marks at school; therefore, he will not be given a dictionary.

If  Trung……………………………………………………………………………………………

    Bài giải gợi ý

  1. 1.D, 2. D, 3. C, 4. B, 5. A, 6. C, 7. A, 8. B, 9. D, 10. B, 11. A, 12. C
  2. 1. wonderful, 2. interested, 3. celebration, 4. carefully
  3. 1. goes, 2. is sleeping, 3. haven’t seen, 4. phoned
  4. 1. Sandra uses the Internet to communicate with friends and relatives.

      2. She can communicate with her friends and relatives by means of e-mail or chatting.

      3. She doesn’t use the Internet very often because she doesn’t have much time.

      4. She thinks that the Internet is a wonderful invention of modern life because it makes our world a small village.

  1. 1. for, 2. with, 3. last, 4. save
  2. 1. Ha Noi, which  is the capital of Viet Nam, will be partially cloudy tomorrow.

                  2. I wish my father knew Janette’s address.

                  3. My pen pal told me that he would visit me the next day.

                  4. If Trung got good marks at school, he would be given a dictionary.

                  (If Trung gets good marks at school, he will be given a dictionary.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOEIC
ôn thi vào 10
Chữa bài IELTS
chat từ vấn