Đóng
banner

Tài liệu tải nhiều

Luyện tập DẠNG BỊ ĐỘNG CỦA ĐỘNG TỪ KHUYẾT THIẾU

174 43 Tải xuống

Huyền, Hà, Linh cố lên!

DẠNG BỊ ĐỘNG CỦA ĐỘNG TỪ KHUYẾT THIẾU

DẠNG BỊ ĐỘNG CỦA ĐỘNG TỪ KHUYẾT THIẾU

I. Lý thuyết cách chuyển sang câu bị động của động từ khuyết thiếu

Active: S + can/will/have to... + V1 + O

→ Passive: S' + can/will/have to... + be +VP2 hoặc Ved (+ by O')

Active: S + can/will... +have V3,ed + O

→ Passive: S' + can/will... +have been V3,ed (+ by O')

NOTE:

  • Không dùng: by them/people/someone/no one/me/you/him/her/it/us
  • nơi chốn + by O + thời gian

II. Luyện tập cách chuyển sang câu bị động của động từ khuyết thiếu

I/ Choose the best answer: active or passive

1. Jack has a right to know. He ...................the news immediately. If you don't do it, I will.

A. ought to tell

B. ought to be told

C. may tell

D. may be told

2. What I told Bill was a secret. He ..............it to you.

A. shouldn't have repeated

B. shouldn't repeat (lặp lại)

C. shouldn't be repeat

D. shouldn't have been repeated

3. A package ...............carefully before it is mailed.

A. has to be wrapped

B. has to wrap (gói)

C. had to be wrapped

D. had to wrap

4. I don't know why Jessica wasn't at the meeting. She .................about it.

A. must forget

B. must be forgotten

C. must have been forgotten

D. must have forgotten

5. The games are open to anyone who wants to join in. Everyone .................

A. can be participated

B. could be participated

C. can participate

D. could participate

6. This burnt out light bulb (bóng đèn cháy) .................days ago. Could you do it for me?

A. might be replaced

B. might have been replaced

C. should have been replaced

D. should be replaced

7. You'd better not drink that river water. It ................

A. could be polluted

B. could pollute

C. can be polluted

D. can pollute

8. I think everyone .............this paperback (sách bìa mềm) on the economic crisis. It contains information that everyone should have.

A. should be read

B. should read

C. should have been read

D. should have read

9. Your passport ................... It is invalid (vô hiệu lực) without your signature (chữ ký).

  1. is supposed to sign (ký tên)

B. is supposed to be signed

C. was supposed to sign

D. was supposed to be signed

10. A bald eagle (đại bàng đầu trắng) ................from the other large birds by its white head and white tail.

  1. can distinguish (phân biệt)

B. can be distinguished

C. could distinguish

D. could be distinguished

11. When you are on duty (đang trực), your uniform (đồng phục) .................at all times (luôn)

A. must be worn

B. must wear

C. must have worn

D. must have been worn

II/ Change into passive:

1. You can't wash this dress.

→.................................................................................................................

2. You should open the wine about 3 hours before you use it.

→.................................................................................................................

3. Members may keep books for 3 weeks.

→.................................................................................................................

4. Passengers shouldn't throw away their tickets as inspectors (thanh tra) may check them during the journey.

→.................................................................................................................

5. We shall have to tow (lai dắt) the car to the garage.

→.................................................................................................................

6. Visitors must leave umbrellas (dù, ô) and sticks (gậy) in the cloakroom (phòng treo áo khoác).

→.................................................................................................................

7. You should have taken those books back to the library.

→.................................................................................................................

8. We cannot exchange articles (món hàng) which customers have bought during the sale.

→.................................................................................................................

9. You mustn't move this man; he's too ill.

→.................................................................................................................

10. When they have widened this street, the roar of the traffic will keep residents (cư dân) awake (thức) all night.

→.................................................................................................................

11. You will have to pull down (phá) this skyscraper (nhà chọc trời) as you have not complied with (tuân thủ) the town planning regulations (những quy định quy hoạch của thành phố).

→.................................................................................................................

12.They ought to have reported the accident to the police.

→.................................................................................................................

13. You must dry-clean it.

→.................................................................................................................

14. After that they must return them.

→.................................................................................................................

15. You'll have to leave him here.

→..............................................................................................................…

III. Rewrite the sentence using modal verbs in passive.

1. Parents should give children a lot of love.

→..............................................................................................................…

  1. Governments should offer poor women more help.

→..............................................................................................................…

  1. We must do something before it's too late.

→..............................................................................................................…

  1. Each student must write an essay on gender equality.

→..............................................................................................................…

  1. The Vietnamese government will make more progress in gender equality

→..............................................................................................................…

  1. They should give men and women equal pay for equal work

→..............................................................................................................…

  1. He can't repair my bike.

→..............................................................................................................…

  1. They must wash the towels every day.

→..............................................................................................................…

  1. A molecular minicry can cause a heart attack

→..............................................................................................................…

  1. The builder must renovate the house

→..............................................................................................................…

  1. My children might play cards.

→..............................................................................................................…

  1. The president can serve this wine with chicken or fish

→..............................................................................................................…

  1. I may explore other planets in 2030.

→..............................................................................................................…

  1. Population from Ica could feel the earthquake 20 km away

→..............................................................................................................…

  1. The police might give an award if the criminal is arrested

→..............................................................................................................…

IV. Find and correct the mistake

1. I think fast food should be sold in schools.

2. Domestic violence against women and girls will eliminated when governments and people co-operate.

3. Do you think that overeating can cause people being overweight?

4. Your car must serviced regularly if you want it to be in good condition.

V. Rewrite these following sentences

1. Someone must send this letter immediately

This letter ________________________ immediately.

  1. People should plant carrots and tomatoes in the spring

Carrots and tomatoes ________________________ in the spring

  1. We must move our things before we left for Singapore

Our things ________________________ before we left for Singapore

  1. You can reach me at 5555-666

I ________________________ at 5555-666

  1. People may eat carrots cooked or raw.

Carrots ________________________ cooked or raw.

  1. Strong water can destroy this perimeter fence.

This perimeter fence ________________________ by strong water.

  1. We cannot control his behaviour.

His behaviour ______________________________________.

  1. We must finish this painting by tomorrow

This painting ______________________________ by tomorrow.

  1. You can find sushi in most countries in Asia

Sushi ________________________________ in most countries in Asia.

-The end-

Đáp án dạng bị động của động từ khuyết thiếu

  1. Choose the best answer: active or passive
  1. B
  1. D
  1. A
  1. D
  1. C

 

  1. C
  1. A
  1. B
  1. B
  1. A
  1. A

II. Change into passive:

1 - This dress can't be washed.

2 - The wine should be opened about 3 hours before you use it.

3 - Books may be kept for three weeks.

4 - Tickets shouldn’t be thrown away as they may be checked (by inspectors) during the journey.

5 - The car shall have to be towed to the garage.

6 - Umbrellas and sticks must be left in the cloakroom.

7 - Those books should have been taken to the library.

8 - Articles which have been bought during the sale cannot be exchanged.

9 - This man mustn’t be moved, he is too ill.

10 - When this street has been widened, the residents will be awaken by the roar of the traffic.

11 - This skyscraper will have to be pulled down as the town planning regulations have not been complied with.

12 - The accident ought to have been reported to the police.

13 - It must be dry-cleaned.

14 - After that they must be returned.

15 - He will have to be left here.

III. Rewrite the sentence using modal verbs in passive.

1. Children should be given a lot of love by parents.

2. Poor women should be offered more help by governments.

3. Something must be done before it’s too late

4. An essay on gender equality must be written by each student

5. More progress will be made by the Vietnamese government in gender equality

6. Men and women should be given equal pay for equal work.

7. My bike can’t be repaired by him.

8. The towels must be washed by them every day.

9. A heart attack can be caused by a molecular minicry.

10. The house must be renovated by the builder.

11. Cards might be played by my children.

12. This wine can be served with chicken or fish by the president.

13. Other planets may be explored in 2030.

14. The earthquake could be felt 20 km away by population from Ica.

15. An award might be given by the police if the criminal is arrested

IV. Find and correct the mistake

1. I think fast food should be sold in schools. → should not be sold

2. Domestic violence against women and girls will eliminated when governments and people co-operate. → be eliminated

3. Do you think that overeating can cause people being overweight? → to be

4. Your car must serviced regularly if you want it to be in good condition. → must be serviced

V. Rewrite these following sentences

1. This letter must be sent immediately.

2. Carrots and tomatoes should be planted in the spring

3. Our things must be moved before we left for Singapore

4. I cab be reached at 5555-666

5. Carrots may be eaten cooked or raw.

6. This perimeter fence can be destroyed by strong water.

7. His behaviour cannot be controlled by us

8. This painting must be finished by tomorrow.

9. Sushi can be found in most countries in Asia

 

Tài liệu tải nhiều

TOEIC
ôn thi vào 10
Chữa bài IELTS
chat từ vấn