Đóng
banner

Tài liệu tải nhiều

Bài tập về mạo từ trong tiếng Anh

151 47 Tải xuống

Bài tập về mạo từ trong tiếng Anh

Bài 1: Điền mạo từ thích hợp vào chỗ trống.

  1. I am studying in  ………… university in HCM City.

  2. Miss Lin speaks ………… Chinese.

  3. I borrowed ………… pen from your pile of pencils and pens.

  4. Eli likes to play ………… football.

  5. I bought ………… umbrella to go out in the rain.

  6. I lived on ………… Main Street when I first came to town.

  7. Albany is the capital of ………… New York State.

  8. My husband’s family speaks ………… Polish.

  9. ………… apple a day keeps your enemy away.

  10. Our neighbors have ………… cat and ………… dog.

Bài 2: Điền vào chỗ trống mạo từ thích hợp.

  1. There is  ………… umbrella under my bed.

  2. He is not ………… honorable man.

  3. Aladdin had ………… wonderful lamp.

  4. He returned after ………… hour.

  5. You are ………… fool to say that.

  6. French is ………… easy language.

  7. Mumbai is ………… very dear place to live in

  8. She is ………… untidy girl.

  9. I bought ………… horse, ………… ox, and ………… buffalo.

  10. Man, thou art ………… wonderful animal.

Bài 3: Chọn đáp án đúng.

1. Jane is making _____ cake for her birthday.

a. a          b. an          c. the

2. Jennifer tasted _____ birthday cake her mother had made.

a. a          b. an          c. the

3. The children have _____ new teacher called Mr. Green.

a. a          b. an          c. the

4. All pupils must obey _____ rules.

a. a          b. an          c. the

5. Dad turned on _____ radio to listen to _____ news.

a. a          b. an          c. the

6. Alex is in Boston studying for _____ MBA.

a. a          b. an          c. the

7. The teacher read _____ interesting article from the newspaper.

a. a          b. an          c. the

8. There was _____ huge crowd of people outside the church.

a. a          b. an          c. the

9. Julie talked for _____ hour about her school project.

a. a          b. an          c. the

10. _____ European expert was invited to speak to the committee.

a. a          b. an          c. the

Bài 4: Điền mạo từ thích hợp hoặc để trống.

1. Your soup is so good. ______ meat is pretty tender.

2. Are you interested in ______ science or ______ music?

3. They got married but ______ marriage wasn’t very successful.

4. Do you know any of ______ people who live across ______ road?

5. After ______ work the boss usually invites his staff to ______ pub.

6. When mom was ill ______ lot of her friends came to ______ hospital to visit her.

7. Many people hate ______ violence, but they like to watch it in ______ movies.

8. Have you ever visited ______ Madame Tussaud’s in London?

9. ______ life would be difficult without ______ useful machines and gadgets we have

today.

10. I’m on ______ night duty this week.

11. I know someone who wrote ______ book about ______ American presidents.

12. ______ World War II ended in 1945.

13. ______ fumes of cars and factories are ______ primary reasons for ______ air pollution.

14. He was ______ unsuccessful musician when he came to this town.

15. Don’t stay in that hotel. ______ beds there are very uncomfortable.

16. The car sped away at ______ hundred km ______ hour.

17. John doesn’t usually go to ______ church on ______ Sundays.

18. He was sent to ______ prison for ______ murder.

19. At ______ beginning of his speech he spoke about ______ tourism in general.

20. We usually go by ______ train, but today we’re taking  ______ bus.

Bài 5: Điền mạo từ thích hợp vào chỗ trống.

1. _____ Sword Lake is the most interesting place I want to run.

2. I’ve been living in _____ London for six years.

3. _____ Danube runs through many European cities.

4. Wild horses live in _____ Gobi Desert.

5. _____ Pacific Ocean has many different types of fish.

6. I love swimming in _____ Mediterranean.

7. We spent our holiday on the shore of _____ Lake Windermere.

8. _____ Nile is a very beautiful river.

9. She stayed in _____ Belgrade for several weeks.

10. Her husband comes from _____ California.

11. They studied the geology of _____ Sahara Desert.

12. They crossed _____ Black Sea by boat.

13. He has always wanted to visit _____ Rome.

14. She lived in _____ Asia for several years.

15. _____ Tuscany has many beautiful cities.

16. I spent a year traveling around _____ Europe.

17. Her village is near _____ Lake Titicaca.

18. Would you like to visit _____ South America?

19. They live near _____ Thames.

20. I think _____ Cornwall is a very beautiful part of England.

Bài 6: Tìm và sửa lỗi sai (nếu có).

1. I have never read the more interesting book than before.

2. Oanh had a hour to do her homework yesterday.

3. According to a weather forecast, it is going to rain this week.

4. Kim didn’t lot of money to buy a new house for her parents.

5. They can’t clean polluted rivers overnight.

Đáp án

Bài 1:

  1. a

  2. no article needed

  3. a

  4. no article needed

  5. an

  6. no article needed

  7. no article needed

  8. no article needed

  9. an

  10. a/a

Bài 2:

  1. an

  2. an

  3. a

  4. an

  5. a

  6. a

  7. a

  8. an

  9. a/an/a

  10. a

Bài 3:

  1. A

  2. C

  3. A

  4. C

  5. C

  6. B

  7. B

  8. A

  9. B

  10. A

Bài 4:

1. The

2. – / –

3. the

4. the /the

5. –

6. a / the

7. – / –

8. –

9. – / the

10. –

11. –

12. –

13. The / The / –

14. an

15. The

16. a

17. – / –

18. – / –

19. the / –

20. – / the

Bài 5:

1. –

2. –

3. The

4. the

5. the

6. the

7. –

8. The

9. –

10. –

11. the

12. the

13. –

14. –

15. –

16. –

17. –

18. –

19. the

20. –

Bài 6:

  1. the → a

  2. a → an (danh từ đếm được số ít, một nguyên âm có h là âm câm)

  3. a → the (đã xác định)

  4. lot of → a lot of/lots of (thiếu mạo từ a)

  5. thiếu the (polluted rivers đã được xá

Tài liệu tải nhiều

TOEIC
ôn thi vào 10
Chữa bài IELTS
chat từ vấn