Đóng
banner

Tài liệu tải nhiều

100 dạng bài tập câu hỏi đuôi (Tag Question) đầy đủ nhất – Có đáp án

127 31 Tải xuống

100 dạng bài tập câu hỏi đuôi (Tag Question) đầy đủ nhất – Có đáp án

câu hỏi đuôi

Xem thêm: Tổng hợp toàn bộ ngữ pháp câu hỏi đuôi (Tag Question)

Bài tập 1

Điền câu hỏi đuôi thích hợp và các câu sau

  1. She’s from a small town in China, …. ?

  2. He’s still sleeping, …. ?

  3. We’re late again, …. ?

  4. I’m not the person with the tickets, …. ?

  5. You do go to school, …. ?

  6. The weather is really bad today, …. ?

  7. Let’s go for a walk, …. ?

  8. They aren’t in Mumbai at the moment, …. ?

  9. We won’t be late, …. ?

  10. John’s a very good student, …. ?

Bài tập 2

Tìm và sửa lỗi sai trong các câu dưới đây

  1. Minh isn’t listening to music, isn’t he?

  2. He couldn’t do her a favour, couldn’t he?

  3. I’m late to this meeting, am not I?

  4. Let’s go out for a walk, will we?

  5. Turn off the fans before going out, will you?

  6. Don’t forget to repair this car, won’t you?

  7. That is his cat, is it?

  8. Na should pass her test tomorrow, should she?

  9. Read my book, will you?

  10. After it gets dark, they should leave soon, should they?

Bài tập 3

Điền câu hỏi đuôi thích hợp vào chỗ trống

  1. Nobody called, …. ?

  2. She doesn’t work in a hotel, …. ?

  3. They will wash the car, …. ?

  4. We live in a tiny flat, …. ?

  5. We must lock the doors, …. ?

  6. David and Julie don’t take Chinese classes, …. ?

  7. I often come home late, …. ?

  8. I’m right, …. ?

  9. She doesn’t cook very often, …. ?

  10. So you bought a car, …. ?

Bài tập 4

Chọn đáp án đúng nhất

  1. A. You’re collecting the stamps, are you?

B. You’re collecting the stamps, aren’t you?

C. You’re collecting the stamps, don’t you?

  1. A. This house is very beautiful. It’s very expensive, isn’t it?

B. This house is very beautiful. It’s very expensive, does it?

C. This house is very beautiful. It’s very expensive, is it?

  1. A. You couldn’t lend his friends any money, could you?

B. You couldn’t lend his friends some money, could you?

C. You couldn’t lend his friends any money, couldn’t you?

  1. A. Let’s play tennis with my family on Sunday, shall you?

B. Let’s play tennis with my family on Sunday, shall I?

C. Let’s play tennis with my family on Sunday, shall we?

  1. A. Don’t stay at home alone, do you?

B. Don’t stay at home alone, will you?

C. Don’t stay at home alone, won’t you?

  1. A. I seldom go to bed before 11 a.m, do I?

B. I seldom go to bed before 11 a.m, don’t I?

C. I seldom go to bed before 11 a.m, do you?

  1. A. Everything is OK, is it?

B. Everything is OK, isn’t it?

C. Everything is OK, doesn’t it?

Bài tập 5

1. I am right, _____?

A. am not I B. don’t I                          C. aren’t I                          D. am I

2. The picture cost 3,000 USD, __________ ?

A. does it                  B.  did it                            C.  doesn’t it                     D.  didn’t it      

3. Let’s go to the seaside, __________ ?

A. do you                   B.  shall we                       C.  do we                          D.  will you 

4. Everything was cheap then, __________?

A. wasn’t it          B. weren’t they                 C. isn’t it                           D. aren’t they

5. You have tea for breakfast, __________ you?

A. haven’t                   B. don’t                             C. won’t                            D have

6. He seldom goes fishing, __________?

A. doesn’t he              B. is he                              C. does he                         D. isn’t he

7. He used to sell traditional handicrafts, __________?

A. hasn’t he                B. didn’t he                       C. doesn’t he                     D. wasn’t he

8. She had to do the shopping for her neighbor, __________ she?

A. didn’t                      B. hadn’t                           C. does                              D. isn’t 

9. Linda never goes to school late, __________ she ?

A. does                        B.  doesn’t                       C.  will                                D. won’t

`0. Everyone has equal rights under the law, __________ ?

A. have they                B.  haven’t they                C.  do they                        D.  don’t they

11. He isn’t going to like this, ______?    

A. didn’t he      B. did he                           C. won’t he                        D. is he

Bài tập 6

Điền câu hỏi đuôi thích hợp vào chỗ trống.

  1. We must communicate with you by means of e-mail or chatting, __________ ?

  2. Nobody liked the play, __________ ?

  3. She’d saved money if she bought fresh food, __________ ?

  4. The area was evacuated at once, __________ ?

  5. She’s very funny. She’s got a great sense of humor, __________ ?

  6. It never works very well, __________ ?

  7. Mr.Smith usually remembered his wife’s birthdays, __________ ?

  8. Neither of them offered to help you, __________ ?

  9. He ought to have made a note of it, __________ ?

  10. There’ll be plenty for everyone, __________ ?

Bài tập 7

  1. Let’s go out for dinner tonight, ____________ ?

  2. That isn’t Bill driving, ____________ ?

  3. Nothing went wrong, ____________ ?

  4. There used to be trees here, ____________ ?

  5. This won’t take long, ____________ ?

  6. Don’t touch that button, ____________ ?

  7. I’m not too late, ____________ ?

  8. Not a very good film, ____________ ?

  9. Somebody wanted a drink, ____________ ?

  10. They think he’s funny, ____________ ?

  11. The fire wasn’t started deliberately ____________ ?

Bài tập 8

Lựa chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D

1. Your brother’s here, ____?

A. is he

B. are he

C. isn’t he

D. aren’t he

2. Mary wasn’t angry, ____?

A. was she

B. is she

C. wasn’t she

D. was Mary

3. Susan doesn’t like oysters, ____?

A. did she

B. does she

C. doesn’t she

D. she does

4. Nothing serious will be expected in the process of building our smart city, ____?

A. will it

B. won’t it

C. will they

D. won’t they

5. That was Ann on the phone, ____?

A. was it

B. was that

C. wasn’t that

D. wasn’t it

6. Tom didn’t see her, ____?

A. did Tom

B. did he

C. do Tom

D. does he

7. Nothing serious will be expected in the process of building our smart city, __________?

A. will it

B. won’t it

C. will they

D. won’t they

8. Study after study has shown that nature improves human health and well-being, ______?

A. has it

B. hasn’t it

C. doesn’t it

D. does it

9. I’m not old enough to understand the master plan of our city by 2050, __________?

A. am I

B. am not I

C. aren’t I

D. are you

10. Nobody likes the play, ____?

A. do they

B. don’t they

C. didn’t they

D. did they

Đáp án

Đáp án bài 1

  1. isn’t she

  2. isn’t he

  3. aren’t we

  4. am I

  5. don’t you?

  6. isn’t it

  7. shall we

  8. are they

  9. will we

  10. isn’t he

Đáp án bài tập 2

  1. isn’t -> is (câu trước dùng dạng phủ định nên câu hỏi đuôi dùng dạng khẳng định)

  2. couldn’t -> could (câu trước dùng dạng phủ định nên câu hỏi đuôi dùng dạng khẳng định)

  3. am not I -> aren’t you (trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

  4. will we -> shall we (trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

  5. will -> won’t (trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

  6. won’t -> will (trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

  7. is -> isn’t (câu trước dùng dạng khẳng định nên câu hỏi đuôi dùng dạng phủ định)

  8. should -> shouldn’t (câu trước dùng dạng khẳng định nên câu hỏi đuôi dùng dạng phủ định)

  9. will -> won’t (trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

  10. should -> shouldn’t (câu trước dùng dạng khẳng định nên câu hỏi đuôi dùng dạng phủ định)

Đáp án bài tập 3

  1. did they

  2. does she

  3. won’t they

  4. don’t we

  5. mustn’t we

  6. do they

  7. don’t I

  8. aren’t I?

  9. does she

  10. didn’t you

Đáp án bài tập 4

  1. Chọn B (câu trước dùng dạng khẳng định nên câu hỏi đuôi dùng dạng phủ định)

  2. Chọn A (câu trước dùng dạng khẳng định nên câu hỏi đuôi dùng dạng phủ định)

  3. Chọn A (câu trước dùng dạng phủ định nên câu hỏi đuôi dùng dạng khẳng định)

  4. Chọn C (Let’s + Vinf, shall we? – trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

  5. Chọn B (Don’t + Vinf, will you? – trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

  6. Chọn A (seldom là dạng phủ định nên câu hỏi đuôi ở dạng khẳng định)

  7. Chọn B (Everything + Vs/es, doesn’t/isn’t it? – trường hợp đặc biệt của câu hỏi đuôi)

Đáp án bài tập 5

  1. C

  2. C

  3. C

  4. A

  5. A

  6. A

  7. B

  8. A

  9. A

  10. B

  11. D

Đáp án bài tập 6

  1. mustn’t we

  2. did they

  3. couldn’t she

  4. wasn’t it

  5. hasn’t she

  6. does it

  7. didn’t he

  8. did they

  9. shouldn’t he

  10. won’t there

Đáp án bài tập 7

  1. shall we

  2. is it

  3. did it

  4. didn’t there

  5. will it

  6. will you

  7. aren’t I

  8. is it

  9. didn’t they

  10. don’t they

  11. was it

Đáp án bài tập 8

  1. C

  2. A

  3. B

  4. A

  5. D

  6. B

  7. A

  8. C

  9. C

  10. A

Tài liệu tải nhiều

TOEIC
ôn thi vào 10
Chữa bài IELTS
chat từ vấn